У Харківській області видають компенсацію у розмірі 6700 гривень: хто може отримати

У Харківській області діють програми підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців

Докладно про можливості працевлаштування для ВПО на Харківщині розповіла на брифінгу начальниця управління реалізації політики зайнятості обласного центру зайнятості Інна Прохоренко, інформують "Коментарі. Харків".

Одна з програм передбачає працевлаштування внутрішньо переміщених людей, які набули статусу безробітних після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Щодо таких працівників роботодавець може подати заяви до Обласної служби зайнятості та отримати компенсації у вигляді 6700 гривень за перші два місяці їх роботи. З початку повномасштабної війни такою програмою скористалися 502 роботодавці, які за працевлаштування 1126 ВПО отримали понад 13 мільйонів гривень. З них впродовж цього року 230 роботодавців за працевлаштування 504 осіб отримали 5,6 мільйона гривень", – розповіла  Інна Прохоренко.

Ще одна програма передбачає працевлаштування безробітних ВПО за направленням Обласного центру зайнятості.

"Між ХОЦЗ та роботодавцем укладається строковий трудовий договір на 1 рік, з яких 6 місяців роботодавцю відшкодовуються витрати на оплату праці, але не більше 13400 гривень на місяць", – розповіла Інна Прохоренко.

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення 41 роботодавець Харківської області за працевлаштування 47 внутрішньо переміщених осіб отримав 830 тисяч гривень, з них цьогоріч 6 роботодавців за 6 ВПО отримали 80 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську, так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися