У Харківській області використовували працю дітей з іншого регіону

На Харківщині правоохоронці викрили підприємство, на якому грубо порушувалось законодавство про працю

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом грубого порушення законодавства, вчиненого щодо неповнолітніх (ч. 2 ст. 172 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що на одному з підприємств Красноградського району, яке спеціалізується на вирощуванні та переробці ягід, незаконно працювали 20 дітей віком від 13 до 17 років з Рівненської області.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, які направлені на збір доказів причетності винних осіб до злочину.

Досудове розслідування проводять слідчі Красноградського РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або до 6 місяців арешту.

Наразі встановлюються всі обставини злочину.

Довідково: згідно зі ст. 188 КЗпП не допускається прийняття на роботу осіб молодше шістнадцяти років. За згодою одного із батьків або особи, що його замінює, можуть, як виняток, прийматись на роботу особи, які досягли 15 років. Для підготовки молоді до продуктивної праці допускається прийняття на роботу учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних і середніх спеціальних навчальних закладів для виконання легкої роботи, що не завдає шкоди здоров'ю і не порушує процесу навчання, у вільний від навчання час по досягненні ними чотирнадцятирічного віку за згодою одного з батьків або особи, що його замінює.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися