У Харківській області найбільша “армія”: подробиці

Оплата праці працівників “Армії відновлення” складає 6700 грн

Харківська область залишається лідером серед регіонів у проєкті “Армія відновлення”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

У службі повідомили, що на роботу в “Армії відновлення” було видано 10103 направлення та профінансовано 80,5 млн грн громадянам, які долучились до проєкту.

До суспільно-корисних робіт залучені особи з 52 громад Харківщини. Працівники “Армії відновлення” займаються наступними роботами: 

  • розбір завалів;

  • розвантаження та фасування гуманітарної допомоги;

  • плетіння маскувальних сіток;

  • надання соціальних послуг у Пунктах незламності.

Оплата праці складає 6700 грн і не може бути нижчою за мінімальну заробітну плату.

Дізнатися детальніше про реалізацію проєкту та можливість долучитися до робіт можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Печура під час брифінгу розповіла про зміни, які можуть торкнутися працівників “Армії відновлення”.

Представниця ХОВА зазначила, що Харківська ОВА направила пропозиції до уряду, які передбачають підвищення заробітної плати в півтора раза за роботу в “Армії відновлення”. Зараз зарплата за суспільно-корисні роботи в “Армії відновлення” становить 6 700 гривень. У Харківській ОВА її пропонують підвищити до 10 050 гривень. Тетяна Печура пояснила, що також були направлені пропозиції до уряду за тим, щоб внести зміни в Постанову, яка регулює порядок організації суспільно-корисних робіт з тим, щоб внутрішньо переміщені особи які навіть не зареєстровані в службі зайнятості, але потребують працевлаштування, мали змогу брати участь у таких роботах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися