У Харкові та області зростає кількість вакансій: які професії затребувані

На Харківщині зросла кількість роботодавців, які звернулись до служби зайнятості за підбором працівників

Протягом цього року попит на робочу силу в Харківській області поступово зростає. Так, лише у серпні роботодавці заявили про потребу у 2 тис. працівниках (проти 1,1 тис. – у липні місяці). Щомісяця кількість роботодавців, які надають інформацію про вакансії зростає близько на 300 одиниць. Зокрема, у серпні поточного року попит на робочу силу заявили 389 роботодавців, що у порівняні з липнем місяцем більше на 64%. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру зайнятості.

Всього з початку року попит на роботу заявили 3,1 тис. роботодавців області. Загальна кількість пропозицій роботи, наданих до обласної служби зайнятості, становила 11 тис. вакансій.

"Пропозиції на регіональному ринку праці продиктовані економічною ситуацією і необхідністю відновлювати країну", - говорить директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

На сьогодні на ринку праці Харківщини потрібні як працівники робітничих професій, так і службовці. Серед службовців потрібні: вчителі, бухгалтери, спеціалісти державної служби, сестри медичні, фармацевти, економісти; серед робітників: водії автотранспортних засобів, слюсарі-ремонтники, трактористи, продавці, швачки, кухарі. Також затребувані: інженери, лікарі, асистенти фармацевта, майстри, токарі, електромонтери, слюсарі-сантехники, електрогазозварники та працівники найпростіших професій: прибиральники, двірники, підсобні робітники.

За словами Олександра Котукова, надалі прогнозовано буде існувати попит на професійних військових, фахівців оборонної промисловості, будівельної індустрії та суміжних з нею галузей економіки, транспортної сфери, енергетики, медичної галузі тощо.

У той же час спостерігається низький попит на працівників у таких сферах діяльності, як: організація харчування, операції з нерухомим майном, мистецтво, спорт, розваги, відпочинок. Практично відсутній попит у добувній промисловості, фінансовій та страховій діяльності. Тому, щоб зберегти свою перевагу на ринку праці, люди можуть перенавчитись або підвищити свою кваліфікацію безкоштовно за сприяння служби зайнятості. Зайняті громадяни 45+, внутрішньо переміщені особи та інші категорії громадян можуть скористатись ваучером на навчання від служби зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові серед біла дня чоловіки виносили пакунки з підприємства (ФОТО)

20 вересня вдень патрульні отримали виклик про підозрілих осіб на вулиці П'ятихатській. Заявник повідомив поліцейським, що невідомі чоловіки щось виносять у пакунках з території підприємства, яке наразі зачинене. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Прибувши за вказаною адресою, патрульні оглянули прилеглу територію. Неподалік місця виклику поліцейські виявили схожого за описом громадянина з об'ємним пакунком. Також невдовзі інспектори виявили і другого громадянина, який при появі поліцейських викинув пакунок у кущі та намагався втекти. Патрульні наздогнали та затримали чоловіка.

Що було у згортках – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися