У Харкові роботодавці можуть отримати компенсацію: що відомо

Розмір компенсації може становити до 100,5 тис. грн

У Департаменті соціальної політики повідомили, що роботодавці у Харкові можуть отримати компенсацію. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У департаменті зазначили, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка передбачає надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю:

  • I групи - до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);

  • II групи - до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Роботодавці можуть отримати компенсацію витрат на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю. Ознайомитися з повним переліком засобів, придбання яких компенсується, можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні збільшили максимальну суму допомоги на ремонт пошкодженого житла в рамках програми “єВідновлення”. У Департаменті житлово-комунального господарства зазначили, що з 15 вересня сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 тис. грн, а для власників приватних будинків – до 500 тис. грн.

Ремонтні роботи, необхідні для відновлення пошкодженого об'єкта нерухомого майна, залежно від розрахованої в чек-листі суми компенсації діляться на: ремонт категорії А та ремонт категорії Б. Дізнатися детальніше про розміри компенсації можна за посиланням.

У Харківській міській раді зазначили, що повідомити про пошкоджене майно можна в застосунку “Дія”, а за допомогою чат-боту “Харків - твій дім” - перевірити стан розгляду заявки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися