Що з рівнем середніх зарплат у Харкові та Харківській області в 2023 році

Підприємства не надають звітності під час військового стану

За час дії воєнного стану в Україні роботодавцям надали право не звітувати щодо середньої заробітної плати працівникам. Про це у запиті на інформацію журналісту сайту "Коментарі. Харків" повідомили у Головному управлінні статистики у Харківській області.

Так, органи державної статистики проводять статистичні спостереження в Україні та її регіонах згідно з переліком робіт, періодичністю, у розрізі та в терміни, що передбачені планом державних статистичних спостережень на відповідний рік, a також методологічними положеннями з проведення державних статистичних спостережень.

Інформація щодо середньої заробітної плати штатного працівника у Харківській області розробляється за результатами проведення державного статистичного спостереження за формою No 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці".

У зв'язку із військовою агресією російської федерації проти України, згідно з положеннями пункту 1 Закону України "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" фізичні особи, фізичні особи-підприємці, юридичні особи під час воєнного стану або стану війни та протягом трьох місяців після його припинення мають право не подавати статистичну та фінансову звітність.

"Ураховуючи зазначену норму закону, частина респондентів скористалися цим правом і не подали протягом 2022, 2023 років статистичну звітність, що унеможливлює формування органами державної статистики об'єктивної статистичної інформації, зокрема і щодо середньої заробітної плати.

У зв'язку з цим, органи державної статистики призупиняють оприлюднення статистичної інформації, починаючи з даних за лютий 2022 року, за винятком індексу споживчих цін, зовнішньої торгівлі товарами, окремої інформації за періоди 2022 року, а також за 2021 рік і попередні періоди", – зазначили у головному управлінні статистики Харківщини.

Враховуючи вищезазначене, ГУС у Харківській області не володіє інформацією щодо середньої заробітної плати штатних працівників за видами економічної діяльності у Харківській області за липень, серпень та вересень 2023 року. Органи державної статистики поновлять оприлюднення статистичної інформації у повному обсязі після завершення встановленого законом терміну для подання статистичної звітності.

Останні опубліковані дані щодо рівня середньої зарплати були у січні 2022 року, згідно з якими найвища середня зарплата виплачувалася працівникам інформаційної та телекомунікаційної галузі – це 34 429 гривень, а найнижча середня зарплата – працівникам галузі тимчасового розміщування й організації харчування а інших видів послуг у розмірі 9100 гривень.

Зарплата в Харкові, зарплата в Харківській області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися