Чи важко дівчині знайти роботу в Харкові

Молоді люди після закінчення навчальних закладів стикаються з проблемою пошуку роботи

Під час війни багато студентів, випускників шкіл та просто молодих людей стикнулися з проблемою – що робити далі та ким працювати. Тому що у мирний час можна було планувати та заглядати наперед, а тепер деяким доводиться у прямому сенсі слова виживати та шукати спосіб заробітку у тих містах, куди занесла війна.

"Коментарі. Харків" розбиралися, чи важко молодій дівчині знайти роботу безпосередньо у нашому місті.

Загалом один з найпопулярніших сайтів пошуку вакансій Work.ua видає 3358 вакансій у Харкові. Якщо ви навчались у виші, то ваше коло пошуку вакансій значно звузиться. Тобто ви будете шукати роботу безпосередньо за своїм фахом.

Так, у розділі "Медицина і фармацевтика" знаходиться 302 вакансії, у розділі "Бухгалтерія та аудит" – 199, "Будівництво та архітектура" – 197, "Освіта та наука" – 161, "Телекомунікації та зв’язок" – 121.

У випадку якщо вищої освіти у вас немає, але є можливість закінчити курси, щоб отримати професію, то можна обрати роботу майстра з нігтьового сервісу, бровіста, майстра з перманентного макіяжу, візажиста, перукаря, тренера тощо. За запитом "Краса, фітнес і спорт" на сайті знаходить 131 вакансію.

Якщо немає можливості пройти й курси, то можна опанувати професію прямо на робочому місці. Це може бути робота офіціантом, касиром, продавцем-консультантом, секретарем, адміністратором та інше. Вакансій у цих розділах ("сфера обслуговування", "готельно-ресторанний бізнес, туризм", "роздрібна торгівля" та інші) найбільше.

Що стосується зарплат, то тут рівень оплати може коливатися від 10 тисяч гривень на місяць до 25 і вище. Все залежить від професії, навиків, досвіду роботи та бажання заробити.

Крім того, Work.ua у Харкові – це не єдиний спосіб знайти роботу. Також можна звернутися до Харківської служби зайнятості, отримати ваучер на навчання, щоб здобути нову професію. Також можна самостійно звертатися до відділів кадрів закладів та установ з резюме.



Victor Medyanskyi

3 березня 2024, 12:38

Прочитавши статтю, вражає реальність проблеми пошуку роботи для багатьох молодих людей, особливо для дівчат. Живучи в Харкові, я (як приклад моя дівчина, мама, подруги дівчини) часто стикаюся з цією складнощею, і вона, на жаль, залишається актуальною. Хочу зазначити, що знахідка роботи не обмежується лише платформами соціальних мереж або оголошеннями на стовпах. Важливо використовувати ресурси, які спеціалізуються на цьому, наприклад, як платформи для пошуку роботи - https://budni.robota.ua/ , де можна знайти широкий вибір вакансій, а також поради щодо успішного трудоустрою. Нехай усім, хто шукає роботу, пощастить у цій нелегкій, але дуже важливій справі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися