У Харкові та області збільшується особлива армія: деталі

До суспільно корисних робіт залучені особи з 52 громад Харківщини

На роботу в “Армії відновлення” видано 12 599 направлень та профінансовано 100 млн грн громадянам, які долучились до проєкту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

До суспільно корисних робіт залучені особи з 52 громад Харківщини. Працівники “Армії відновлення” виконують наступні роботи: 

- розбір завалів;

- будівництво захисних споруд;

- плетіння маскувальних сіток;

- надання соціальних послуг у Пунктах незламності.

“Програма орієнтована на працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітних та інших незайнятих осіб. З кожною із таких осіб укладається строковий трудовий договір”, - уточнили у Державному центрі зайнятості.

Директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков наголосив, що Харківська область – на першому місці за кількістю учасників “Армії відновлення”. “Замовниками робіт є 121 роботодавець, серед яких 20 громадських і благодійних організацій. Направлення на участь у таких роботах отримали 12 600 осіб. Це 1 місце в Україні” – підкреслив Олександр Котуков. При цьому у листопаді виплати за участь у суспільно-корисних роботах зросли з 6 700 грн до 10 050 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області шукають спеціалістів на різноманітні посади. Станом на 2 листопада 2023 року, за даними обласної служби зайнятості, на Харківщині актуальні 1060 вакансій.

Детальніше про актуальні вакансії можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися