У Харківській області важливі послуги надають по-новому: подробиці

Мешканці віддалених громад мають змогу отримати роботу та освоїти нову професію

Харківська обласна служба зайнятості у листопаді розпочала виїзну інформаційно-роз’яснювальну кампанію з питань зайнятості у віддалених населених пунктах регіону. Заходи проводяться з залученням пересувного мобільного центру зайнятості, обладнаного спеціальною технікою для надання консультацій, зокрема ноутбуком, планшетом, багатофункціональним пристроєм, а також – генератором, зарядною станцією, розкладними меблями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

Мобільні групи фахівців служби зайнятості вже працювали у с.  Кам’янка Ізюмського району, с. Огіївка та с. Слобожанське Красноградського району.

"Служба зайнятості розпочала новий формат надання послуг, якими зможуть скористатись жителі найвіддаленіших куточків Харківської області. Наразі люди, які раніше мали обмежений доступ до послуг служби зайнятості, мають змогу їх отримувати не виїжджаючи за межі населених пунктів", – зазначає директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За словами Котукова, таким чином якомога більше мешканців Харківщини зможуть долучитись до активних програм, що реалізуються Службою, а саме: "єРобота", "Армія відновлення", "Ваучер на навчання" тощо.

Під час виїзних заходів фахівці служби зайнятості інформують місцевих жителів про послуги з працевлаштування, професійного навчання; розповідають про можливості отримання гранту на відкриття  власної справи, підвищення кваліфікації або освоєння нової професії за рахунок ваучера, як долучитись до суспільно корисних та громадських робіт тощо. Відвідувачам пропонують актуальні вакансії, як в області, так і поза її межами. Місцеві роботодавці, які долучаються до заходів, представляють свої варіанти працевлаштування для шукачів роботи.

Станом на 5 грудня, мобільні групи фахівців служби зайнятості вже надали підтримку більше 200 жителям віддалених населених пунктів. Робота пересувного мобільного центру триватиме й надалі. Фахівці оперативно будуть реагувати на потреби громад, щоб наблизити послуги служби зайнятості до їх мешканців у ці складні часи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися