Роботодавці Харкова та області можуть отримати грошову компенсацію

Розмір компенсації збільшився до рівня мінімальної заробітної плати

Як змінився розмір компенсації виплат роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, повідомили у Харківській обласній службі зайнятості, інформують "Коментарі. Харків".

Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року №1390 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання окремих питань зайнятості населення", що набрала чинності 30 грудня 2023 року, внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого Постановою КМУ від 20.03.2022 № 331.

Змінами передбачено збільшити розмір компенсації до рівня встановленої мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2024 становить 7100 грн.

Все про компенсацію витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО тут.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов прокоментував можливість "великого наступу" на Харківщину з 15 січня

Начальник ХОВА Олег Синєгубов прокоментував статтю The Telegraph. З посиланням на наближене до ЗСУ джерело видання інформувало, що до масштабного наступу військ РФ готуються на Харківщині найближчими тижнями, можливо, з 15 січня. За даними джерела, про підготовку ворога можуть свідчити останні ракетні удари по цивільних об’єктах та позиціях українських військових у регіоні.

“Штурмові дії по цьому напрямку відбуваються хвилями. Зараз ворог втратив частину своїх військових формувань і йому необхідно відновитись. Нічого екстраординарного або позапланового по цьому напрямку ми не фіксуємо. І так само ми здійснюємо заходи, користуючись ось такою невеличкою паузою. Але коли я кажу, що інтенсивність впала, то все одно по цьому напрямку наші воїни відбили сім ворожих штурмових атак. Тобто вони так само продовжуються, однак інтенсивність їх у порівнянні з початком тижня або минулим тижнем значно знизилася“, – пояснив Синєгубов.

Він також не виключає, що зниження інтенсивності атак може бути пов’язане із погодними умовами. Начальник ХОВА зазначив, що не спостерігається скупчень ворожих військ на Богодухівському та Вовчанському напрямках, і ситуація залишається незмінною по всій території вздовж держкордону.

Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися