Інвестор харківського ФК "Металіст 1925" повідомив про припинення фінансування клубу

У зверненні Костянтин Валеулін запропонував передачу клубу тим, хто зможе утримувати його на плаву

Голова наглядової ради ФК "Металіст 1925" повідомив, що фінансування клубу AES Group припиняється через ракетні атаки по об'єктах компанії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на офіційний сайт клубу.

"За півтора року війни компанія перенесла чотири ракетні атаки на свої активи. Але постраждали не лише активи, військові атаки забрали людські життя, життя наших працівників та однодумців. Перші дві атаки були нокдауном, але попри тяжкі втрати, ми виживали. Клуб у міжсезоння будував нові плани на майбутнє. Заявка на сезон 2023/24 і народження жіночої команди прямо вказує на той факт, що були амбітні плани і були реальні можливості. Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для "АES Group". Ми позбулися практично всіх активів на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, нанесла останній нищівний удар. Нажаль, така суть війни, така її ціна, такі її наслідки." - зазначив голова наглядової ради клубу Костянтин Валеулін.

Валеулін також додав, що керівництво клубу готове до будь-яких пропозицій, від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав Клубу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ймовірне припинення існування ФК "Металіст 1925". У харківського "Металіста 1925" великі фінансові проблеми. Все дуже серйозно, команду можуть розпустити. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію журналіста Володимира Звєрова. Джерело зазначає, що власники клубу вже сказали футболістам шукати нові команди. Справа у тому, що бізнес інвесторів сильно постраждав від ракетних атак, тому в них немає можливості утримувати клуб на високому рівні.  В цьому сезоні Української Прем'єр-ліги "Металіст 1925" зіграв чотири матчі, в яких здобув дві перемоги. Команда знаходиться на дев'ятому місці, маючи в своєму активі шість очок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися