Харків'яни стали найкращими в Україні

Змагання проводилися у Києві

Харківʼяни виграли командний турнір чемпіонату України з фехтування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city".

Чемпіонами стали Андрій Деркач, Андрій Опанасенко, Євгеній Горбачук і Роман Свічкар. 

Дебютний в олімпійському сезоні 2023-2024 років дорослий чемпіонат України з фехтування відбувся у Києві. 

За нагороди найрейтинговіших всеукраїнських змагань першими боролись шпажистки й шпажисти.  В чоловічому турнірі кількість учасників сягнула 104-х спортсменів, у жінок же на медалі найвищого ґатунку претендували 58 фехтувальниць. Загалом у турнірі взяли участь представники дев’яти областей України.

Якщо в чоловічій індивідуальній першості нагороди розділили кияни та харків’яни, то в жіночій увесь подіум склався виключно з київських шпажисток. Дебютне золото на такому рівні виграла Інна Бровко, яка у фіналі перемогла Юлію Свистіль (15:14). Водночас Нікіта Кошман уже вдруге виграв національну першість – у вирішальному поєдинку він переміг Ігоря Рейзліна (15:13).

Командний турнір у чоловіків виграла команда "Харків-1", за яку виступали Андрій Деркач, Андрій Опанасенко, Євгеній Горбачук і Роман Свічкар. У жінок – перша збірна Львова у складі Аліни Дмитрук, Ксенії Пантелєєвої, Анни Максименко й Анастасії Івченко, а у Бронзу і в чоловічих, і в жіночих змаганнях здобули збірні "Київ-2".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про успішний виступ харків'янки на міжнародних змаганнях. Євгенія Кантемир здобула бронзу міжнародного турніру з бадмінтону. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city". Змагання Yonex Czech Open 2023 тривають у Празі. 18-річна вихованка харківської школи бадмінтону Євгенія Кантемир успішно подолала кваліфікацію, а далі здобула ще три перемоги в основній сітці - над Йоанною Подедворни з Польші (18:21, 21:15, 21:12), та двома представницями Данії Софіє Карманн (25:23, 21:11) та Лаурою Фльой Тхомсен (21:11, 21:12). Вже гарантувавши собі медаль, наша спортсменка у півфіналі зустрілася з ще однією данською гравчинею Фредерікке Остергор та поступилася 16:21, 18:21.  Турнір у чеській столиці проходить у рамках International Series, що є частиною відбору на Олімпійські ігри у Парижі-2024.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися