Харків'янин зробив патріотичний жест на другій за висотою вершині світу

Альпініст розгорнув державний прапор, а також прапор Харкова на вершині гори К2 у Пакистані

Майстер спорту з альпінізму, професійний рятувальник та володар титулу “Сніговий барс”, харків’янин Євген Старосельський розгорнув український прапор на горі К2 (8611 метрів) у Пакистані – другій за висотою вершині світу після Евересту.

Експедиція розпочалася 11 червня та тривала 56 днів, при цьому погода для сходження була вкрай несприятливою – снігопади, лавини, а іноді навіть дощі на висоті понад 5 тисяч метрів. Загалом на рахунку Євгена більше 100 технічних сходжень (в тому числі 8 на найвищі семитисячники Паміру та Тянь-Шаню), 13 з яких найвищої категорії трудності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перемогу спортсменки з Харківщіни на Чемпіонаті світу з дайвінгу. Золоту медаль Катерина Садурська здобула у дисципліні FIM (вільне занурення), а також встановила рекорд України – 97 метрів. Результат суперниці Лінди Паганеллі з Італії харківська спортсменка перевершила на 1 метр. Нагадаємо, що у липні цього року Катерина Садурська встановила світовий рекорд за правилами AIDA у дисципліні пірнання з постійної вагою без ласт. Спортсменка занурилася на глибину 74 метри.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перемогу зварника з Харкова в Чемпіонаті України з лижоролерів. Зварник КП "Харківські теплові мережі" Іван Товкун виборов дві золоті медалі на чемпіонаті України з перегонів на лижеролерах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради. Змагання пройшли серед ветеранів фізичної культури і спорту в місті Ворохта (Івано-Франківська область). Іван Товкун виступив у складі харківської спортивної делегації з 12 осіб. У котельні КП "ХТМ" він працює десять років - зварником і слюсарем.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися