У Харкові на відкритті нового парку на Салтівці влаштують битву культур - що відомо (програма)

Парк побудований у рекордні терміни, а в розробці його проєкту взяли участь самі представники вуличних культур

У Харкові на Салтівці днями відбудеться відкриття нового парку "Урбан-парк Салтівка". Саме до відкриття приурочили проведення четвертого етапу змагань в рамках "Street Culture Games-2021". Про деталі події розповіли організатори порталу вуличних культур "Street Culture" в Facebook.

Офіційне відкриття парку відбудеться 11 липня, а змагання розпочнуться ближче до вечора - о 16:00. Перед цим організатори проводитимуть організаційні заходи для учасників, які також видовищні: розминка, реєстрація, відбір.

Змагання будуть проходити на трьох майданчиках: локація 1 - змагання на лонгборді, самокаті, BMX, ролерблейдінг, скейтбординг; локація 2 - змагання зі стрітболу, воркауту, стріт-футболу і паркуру; локація 3 - змагання з графіті, брейкингу, бітбоксу, вуличних танців, діджеїнгу.

Новенький урбан-парк розташований на вулиці Героїв Праці, 60, прямо на перехресті з проспектом Тракторобудівників. У ньому вже облаштували цілих сім секторів для занять різними видами вуличного спорту: два корти для вуличного футболу, скейт-парк, по два корти для гри в панна футбол і стрітбол, комплекс снарядів для воркауту, майданчики для паркуру та клаймбінгу.

Сам парк побудували швидко, його облаштування почали в березні цього року, а проєкт розробили активісти й представники вуличних культур спільно з UrbanReforms у 2020 році. За словами організаторів, урбан-парк на Салтівці є унікальним проєктом, адже в його створенні змогли взяти участь саме ті люди, для кого цей парк і створюють, висловити свої думки та побажання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що відкриття урбан-парку забудовники хотіли перенести на грудень 2021 року, але харків'яни обурилися, адже більшість об'єктів парку призначені для літніх видів спорту, тому в разі його відкриття взимку користуватися новою інфраструктурою жителі Салтівки не змогли б ще багато місяців.



Виктор

9 липня 2021, 21:35

Это здорово, хотелось бы, чтобы привели в порядок Гидропарк по ул. Героев труда - излюбленное место отдыха тысяч харьковчан находится в жалком виде - одна раздевалка на сотни человек. Кстати, по какому праву у нас забрали львиную часть территории и кто наживается на нарушении Конституции. ИЛИ ПРИРОДА И ЕЕЁ НЕДРА, ВОДОЁМЫ больше не являются достоянием граждан Украины? Неужели, то, что было нормой в 90-е останется открытым грабежом и сегодня?

Виктор Алексеевич

8 липня 2021, 12:59

Вы на каком языке пишете? Ни русского, ни украинского вы уже не знаете. Я не понял, что там вообще будет в этом парке. Да половина иностранных слов. Уважения ни к кому и ни к чему нет.

АСП

8 липня 2021, 08:33

Спешка, штурмовщина, открытие к определенной дате, всегда приводили к бардаку, катастрофам, комичным ситуациям! Посмотрим что с этого выйдет!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися