Росія розповсюджує фейки про біологічну зброю у Харкові

РФ заявляє, що Україна створює біологічну зброю

Харківські вчені спростували фейкові заяви Росії про українську біологічну зброю. Подробиці розповіли у Харківському обласному лабцентрі.

Нагадаємо, військові РФ останніми днями систематично заявляють, що Україна разом з американськими вченими нібито створює біологічну зброю.

Фахівці лабцентру розповіли, що у Харківській області вже понад 70 років вивчають циркуляцію збудників особливо небезпечних інфекцій, таких як туляремія, лептоспіроз, геморагічні вірусні лихоманки, холери та інші.

При цьому в лабораторіях системи МОЗ України зберігаються лише штами музейних культур, не патогенні для людей та необхідні для ідентифікації виділених збудників. Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України проводять лише вивчення циркуляції збудників особливо небезпечних інфекцій у природних осередках цих інфекцій.

"Культури збудників, що виділяються під час досліджень, відповідно до нормативних документів з біобезпеки, підлягають обов'язковому знищенню зі складанням відповідних протоколів. Цей факт і використали російські військові для створення пліток про нібито спроби знищення високопатогенних культур, які використовувалися для розробки біологічної зброї", - розповіли у лабцентрі.

Варто зазначити, що останнім часом ходять чутки про використання біологічної зброї з боку Росії. Тому, на думку працівників лабцентру, такі фейкові заяви можуть бути для РФ відволіканням. Російська пропаганда у такий спосіб зможе скинути провину щодо використання біологічної зброї з Росії на Україну.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися