Яким буде Харків після війни: Над містом працюватимуть архітектори з усього світу

Терехов розповів, як виглядатиме Харків після війни

Наразі харківська мерія вже думає над реконструкцією міста після війни. Подробиці розповів мер Харкова Ігор Терехов у інтерв'ю виданню LB.

"Я вже розпочав цей процес. Ми зібрали пул архітекторів, зокрема, з Америки та інших країн. Вони вже працюють. Я звернувся до наших, на мій погляд, найкращих архітекторів, бо ми вже розуміємо, що багато чого потрібно відновлювати. Розуміємо, у яких мікрорайонах які будинки мають бути. Я не хочу, щоб у нас з'явилися "коробки" Це буде абсолютно нова філософія будівництва, починаючи від енергоощадження, котельних на дахах, свердловин, які мають бути в кожному мікрорайоні, і закінчуючи глибокими підземними паркінгами. Це - те, що стосується житлових масивів. Нам належить відбудувати дуже багато шкіл і дитячих садків, вони теж будуть іншими.Що стосується адміністративних будівель, особливо центральної частини міста, я попросив наших архітекторів, щоб ми подивилися на 10 кроків уперед, коли створюватимемо архітектурний ансамбль. Він має бути новим, модерновим, але водночас зберігати родзинку міста Харкова, Бекетівську родзинку", - розповів Ігор Терехов.

Нагадаємо, по Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися