В Ізюмі місцеві жителі зрадили ЗСУ

Чому війська РФ взяли Ізюм у Харківській області

В Ізюмі 26 березня кілька місцевих жителів зрадили ЗСУ та провели війська РФ на південну частину міста. Про це розповів представник Ізюмської міськради Максим Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

"Окрім цього, російські окупанти скориставшись цією ситуацією почали захоплення Ізюма. Враховуючи дану загрозу, ЗСУ проводили військові заходи щодо деблокування міста, про які не можна було публічно повідомляти, зважаючи на військову таємницю.  Але, на жаль, кількісна перевага російських окупантів і віроломство місцевих зрадників, призвели до встановлення 01 квітня 2022 року тимчасового контролю ворога над Ізюмом. Однак, битва за Ізюм не завершилася і наша Армія незабаром обов’язково визволить місто від російських окупантів і врятує ізюмчан, які стали заручниками підлості місцевих зрадників і агресії ворогів", - розповів Максим.

За словами чиновника, армія РФ скористалася ситуацією, що склалася, і вже 1 квітня взяла Ізюм під свій контроль. Бої за Ізюм тривали майже місяць.

Нагадаємо, керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі.

"В Ізюмі, де немає зв'язку, де окупанти глушать сигнал, працювати неможливо, і ми про це сказали відразу", - написав заступник Ізюмського міського голови Мацокін у себе на сторінці у Facebook.

Контекст:

• По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися