Ізюм стане однією з головних баз РФ у битві за схід

Як війська РФ використовуватимуть Ізюм

Війська РФ 1 квітня взяли під контроль Ізюм – місто на південному сході від Харкова. Американські експерти розповіли, як ворог буде використовувати місто.

За даними вашингтонської дослідницької групи Інституту вивчення війни, Ізюм буде служити стартовим майданчиком для російських військ з півночі від Харкова, щоб спробувати з'єднатися з силами на Донбасі та ізолювати українські сили, що борються на північному сході.

Контекст:

В Ізюмі 26 березня кілька місцевих жителів здали ЗСУ та провели війська РФ на південну частину міста. Про це розповів представник Ізюмської міськради Максим Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі. "В Ізюмі, де немає зв'язку, де окупанти глушать сигнал, працювати неможливо, і ми про це сказали відразу", - написав заступник Ізюмського міського голови Мацокін у себе на сторінці у Facebook .

В Україну 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни і запевняє, що їхні війська не бомбять мирні міста, а якщо й бомбять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися