Ізюм Знищили: Кадри зруйнованого міста

Як виглядає Ізюм зараз

В Ізюмі через дії РФ було знищено близько 80% житлової забудови. Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів заступник міського голови Володимир Мацокін.

За підрахунками міської влади, в Ізюмі та селах під містом заблоковані та потребують гуманітарної допомоги від 15 до 20 тисяч людей.

"Є два такі висотні будинки – по вул. Хлібозаводській і по вул. Першотравневій. Саме там зруйновані повністю перекриття, під’їзди впали на підвали, де були люди. Це ж не спеціальні укриття, і стеля підвалу ніяк не укріплена. Дістатися туди було неможливо – мости вже були зруйновані, а сам район обстрілювався снайперами. Ми намагалися отримати хоча б інформацію. Вона суперечлива. Щодо Хлібозаводської говорять, що людям вдалося вийти, а от по Першотравневій – різне. Є велика ймовірність, що люди там були поховані заживо. Дуже хочеться помилятися. Остаточної інформації немає, та росіяни й не допустять туди нікого. Бо це злочини проти людяності, порушення всіх гуманітарних правил, які взагалі існують у світі", — розповів Мацокін.

Контекст:

 В Ізюмі 26 березня кілька місцевих жителів здали ЗСУ та провели війська РФ на південну частину міста. Про це розповів представник Ізюмської міськради Максим Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

 Нагадаємо, керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі. "В Ізюмі, де немає зв'язку, де окупанти глушать сигнал, працювати неможливо, і ми про це сказали відразу", - написав заступник Ізюмського міського голови Мацокін у себе на сторінці у Facebook.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися