У Харкові війська РФ обстріляли мирних жителів (ФОТО)

Росія обстрілює мирних харків'ян

Війська РФ за 3 квітня завдали 17 обстрілів у районах Салтівки, П'ятихаток, Дергачів. Про це розповів голова ХОДА Олег Синєгубов.

Під обстрілами 34 особи зазнали поранень, а 7 - загинули. Три дитини зараз перебувають у тяжкому стані.

UORyrqJOGvcSoFX6qjhDyBVj1.jpg

"Нам вдалося порушити всі плани росийського окупанта. Їхні бойові операції на Харківщині закінчуються поразками. Яким би не було бажання росіян гучно заявити про перемоги - у них цього не вийшло і не вийде завдяки нашим Збройним Силам України. Практично щодня ми знищуємо їхню авіацію, техніку і живу силу! Тому їм нічого не залишається, як чинити тиск на мирне населення. За минулу добу росіяни нанесли 17 обстрілів по районах Салтівки, П’ятихаток, Дергачах. Унаслідок обстрілів Слобідського району Харкова 7 людей загинули, 34 - отримали поранення, серед них 3 дітей у тяжкому стані. Зранку обстріли житлових районів продовжилися. Ще 3 загиблих, 7 поранених за добу внаслідок обстрілу житлового сектору у Дергачах. ", - розповів Олег Синєгубов.

Контекст:

 Нагадаємо, керівництво Ізюма залишило місто через запеклі бойові дії, відсутність зв'язку та роботи колаборантів. За словами представників влади, що виїхали з міста, співробітники мерії нібито залишаються в Ізюмському районі. "В Ізюмі, де немає зв'язку, де окупанти глушать сигнал, працювати неможливо, і ми про це сказали відразу", - написав заступник Ізюмського міського голови Мацокін у себе на сторінці у Facebook.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися