Попри війну на Харківщині хочуть провести посівну кампанію

Війна б'є з економіки Харківської області

На Харківщині хочуть провести посівну кампанію. Подробиці розповів   голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook.

"Попри війну - плануємо посівну кампанію, розраховуємо засіяти від 60 до 80% орних земель Харківщини. Звичайно, це залежить від військової обстановки. Ми інструктуємо  аграріїв, адже поля, орні землі також постраждали від вибухів і подекуди заміновані. Але ми поступово налагоджуємо роботу", - розповів Синєгубов.

Контекст:

• Росія продовжує стягувати війська до Ізюма. Останнім часом ходить дуже багато чуток про можливий штурм Харкова, але наразі вони голослівні.

 На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів. Окупанти переміщують додаткові підрозділи до міста Ізюм для посилення угруповання на вказаному напрямку.

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися