Харків став містом-героєм: У Києві з'явилася стела (ФОТО)

У Києві зі стели міст-героїв на Шулявці прибрали білоруські та російські міста

У Києві активісти прибрали зі стели міст-героїв на Шулявці білоруські та російські міста-герої. Натомість тепер встановлені українські міста та населені пункти. Про це розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Тепер у Києві замість Москви, Ленінграда, Сталінграда, Тули, Мурманська, Смоленська, Новоросійська, Мінська та Бресту містами-героями для України стали Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель та Маріуполь.

Контекст:

• Росія продовжує стягувати війська до Ізюма. Останнім часом ходить дуже багато чуток про можливий штурм Харкова, але наразі вони голослівні.

 На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів. Окупанти переміщують додаткові підрозділи до міста Ізюм для посилення угруповання на вказаному напрямку.

• За добу російські війська нанесли близько 66 ударів з артилерії, мінометів, РСЗВ. Постраждали Салтівка, П’ятихатки, Холодна Гора, Пісочин, Золочів, Балаклія, Дергачі. Рятувальники ліквідовували пожежі у будинках, складських приміщеннях та іншій цивільній інфраструктурі. Внаслідок обстрілів росіян постраждали цивільні - 11 загиблих, серед них - 7-річна дитина, 14 поранених. Медики Харківщини надають необхідну медичну допомогу та борються за життя поранених

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися