Кремлівська пропаганда випустила чергові фейки про Харків: у ХАЦ спростували інформацію

У соцмереж почали розповсюджувати фейки про формування у Харкові військових підрозділів із ув’язнених

У Харківському антикорупційному центрі спростовують чергові фейки кремлівської пропаганди про Харків. Про це повідомляє прес-центр відомства. 

Так, російські пропагандисти у соцмережах почали стрімко розповсюджувати неправдиву інформацію щодо формування підрозділів із ув'язаних громадян України, що відбувають покарання у Харкові. 

“На південній околиці Харкова підходить до завершального етапу формування трьох нових нацбатів під такими назвами як: "Слобожанщина", "Харківчина-1", "Харківчина-2". "Кращий" контингент нових підрозділів був набраний з розташованих у Харкові Олексіївської, Качанівської та 43-ї виправних колоній, де утримувалися засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини", - йдеться у повідомленні, яке шириться серед користувачів соцмереж. 

picture

У ХАЦ повідомляють, що дана інформація не віповідає дійсності. Особливо зважаючи на те, що у "Качанівській колонії" утримуються жінки. 

"Щодо назв батальонів, то їх трохи “переробили” з назв “батальйонів спецпризначення”, які воювали в зоні АТО у 2014-15 роках. Взагалі нуль фантазії у пропагандистів. А ще “Харківчина” – це взагалі що таке?", - пишуть у ХАЦ. 

Нагадаємо, що за словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, кількість зруйнованих будівель внаслідок російських обстрілів наближається до двох тисяч. Мер зазначив, що ворожі обстріли та бомбардування Харкова не припиняються. Незважаючи на обстріли у місті продовжуть виконувати роботу комунальні служби. У місті працюють магазини, аптеки, ринки, де мешканці можуть придбати необхідне. Також Терехов розповів, що разом із волонтерами допомагає нужденним - роздає іжу, ліки та предмети першої необхідності. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися