Війська РФ масовано обстріляли Харків: Стріляють без наведення

Росія продовжує обстрілювати Харків

Війська РФ 13 квітня вкотре обстріляли деякі райони Харкова. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні (ред. 13 квітня) протягом дня окупанти продовжили обстрілювати житлові райони Харкова, де немає жодної військової інфраструктури. Це жорстокі умисні атаки проти мирного населення. Інтенсивні артилерійські удари фіксували на Північній Салтівці, 602-му мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського. На жаль, внаслідок обстрілів за день загинули 4 мирних жителів та 10 поранених. ", - написав Синєгубов.

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Контекст:

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює обстріл міста з використанням реактивних та ствольних артилерійських систем та мінометів. Окупанти переміщують додаткові підрозділи до Ізюма для посилення угруповання на зазначеному напрямку.

 До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися