У Харкові після обстрілу спалахнула жахлива пожежа

У Харківській області пожежники продовжують свою роботу

На Харківщині з 16 по 17 квітня пожежники виїжджали на виклики 31 раз. При цьому 11 разів спалах викликали ворожі обстріли. Про це розповіли у пресслужбі ДСНС.

Найжахливіша пожежа спалахнула на території одного з підприємств в Індустріальному районі Харкова. Полум'я охопило близько 6000 кв. м. Горіли дерев'яні піддони та пластикова тара. Для ліквідації пожежі залучили одразу 12 відділень ДСНС.

На щастя, пожежники встигли врятувати значну частину продукції підприємства, а також запобігти поширенню полум'я на розташовані поруч об'єкти.

Крім цього, піротехніки Харківщини 16 квітня знешкодили близько 50 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Контекст:

Експерти з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія постійно обстрілює Харків для відволікання. Таким чином вони намагаються перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Харківські пожежники 16 квітня отримали повідомлення про пожежу в Основ'янському районі. Горіння утворилося після влучення ворожих снарядів. За даними рятувальників, горіли конструктивні елементи п'ятиповерхової адміністративної будівлі на загальній площі близько 1500 кв.м, а також 9 автомобілів. Будівля була частково зруйнована. За попередніми даними, у пригоді загинула 1 особа і постраждали 18 людей.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися