56 день війни: що зараз відбувається на Харківщині

Окупанти зазнають невдач на деяких напрямках, у тому числі і на Харківщині – на Ізюмському напрямку

Російські військові продовжують "воювати" із мирним населенням Харківської області. Також не припиняються обстріли Харкова. Про те, що зараз відбувається у Харкові та Харківській області, розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час єдиного телемарафону.

Так, за словами Синєгубова, вже кілька днів у блокадному Ізюмі окупанти намагаються закликати людей вступати до лав їх збройних сил.

"Настільки у них плачевна ситуація, коли вони намагаються мобілізувати патріотично налаштованих людей, які тримаються і не покидають Ізюм, хоча їх силою намагаються вивезти на територію РФ", - сказав голова ОВД.

Що стосується Куп'янська та Вовчанська, ці міста також поки що знаходяться під окупацією. Меру Куп'янська було заочно пред'явлено підозру про держзраду. Окупанти намагалися встановити у містах свій контроль. Синєгубов наголосив, що під окупацією ворогу це може вдатися. Проте люди там налаштовані патріотично і не мають наміру здаватися.

У районі Балаклії наші військові сьогодні збили ворожий літак. Бої продовжуються.

"ЗСУ здобувають чимало перемог, у тому числі та на Ізюмському напрямку. Бої продовжуються, тому поки що не про всі події можемо розповідати", - додав Синєгубов.

Щодо ситуації в Харкові, глава ОВА зазначив, що обстріл триває. Російські військові обстріляли Основ'янський та Немишлянський райони, а також центральну частину міста. Снаряди падали біля житлових будинків, біля пунктів, де люди отримують гуманітарну допомогу, а також дитячі майданчики. Внаслідок обстрілів загинули троє людей, серед них 14-річна дитина. Ще 15 отримали травми.

"Такі атаки проти мирного населення - це однозначна реакція на жалюгідні спроби росіян взяти Харків, які ще на початку вторгнення завершилися їхньою поразкою", - підсумував Синєгубов.

Читайте також:

Як працює артилерія у Харківській області.

Лідер харківського "Фрайкору" посмертно став Героєм України.

Війська РФ обстріляли дуже гарний харківський храм.



Джерело: https://t.me/synegubov/2918
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися