Війська РФ обстріляли Харківську область (ФОТО)

На Харківщині окупанти обстріляли ще одне селище

Війська РФ 22 квітня обстріляли селище міського типу Коротич у Харківській області. Про це розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Під обстрілами одна людина загинула, а ще шестеро отримали поранення. Прокуратура відкрила кримінальну справу за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

Контекст:

Арестович заявляє, що Росія не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Росія 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по всій Україні. Після цього ворожі військові розпочали вторгнення. У Росії заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ карає своїх громадян, які виступають проти війни. При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомбять мирні міста, а якщо й бомбять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися