Війська РФ знову обстріляли Харківщину: Є жертви

Харків знову обстріляли

Війська РФ 27 квітня завдали 11 артилерійських ударів по Харкову. Про це розповів голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Від вогню окупантів постраждали райони: Індустріальний, Київський райони. Артилерійські, мінометні та танкові удари ворог наносив також по Кулиничам. По області обстрілювали Дергачі, Золочів, Чугуїв. Противник застосовував РСЗВ, міномети 122 мм, ствольну артилерію. Унаслідок обстрілів росіян за добу по області 8 осіб поранені, 1 людина загинула. Рятувальники продовжують ліквідовувати боєприпаси. За добу знищили 53 снаряди, в тому числі і міни сповільненої дії у приватному секторі", - написав Синегубов

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися