Під Ізюм особисто міг приїхати начальник генштабу ЗС РФ

Герасимов міг приїхати під Ізюм

Українське мілітарне видання Defense Express 27 квітня заявило, що на Ізюмський напрямок нібито прибув начальник генерального штабу російської армії Валерій Герасимов, щоб особисто командувати операцією. Видання посилається на власні джерела. Також цю інформацію підтвердив військовий журналіст Андрій Цпалієнко.

"Якщо особисто Герасимов прибув командувати операцією не стратегічного, а оперативно-тактичного рівня, значить у Кремля провалився задум щодо створення єдиної вертикалі командування силами, що ведуть війну проти України, яку мав очолювати "політичний призначенець" генерал армії та командувач Південного ПЗ Олександр Дворніков", – пише видання.

Нагадаємо, начальник генерального штабу Збройних сил Російської федерації Валерій Герасимов, за даними "Миротворця" - один з ідеологів та організаторів окупації Автономної республіки Крим, особисто займається закиданням підрозділів російської армії на територію України в районі Донецької та Луганської областей. Генпрокуратура вважає Валерія Герасимова одним із причетних до трагічної загибелі українських військових під Іловайськом у 2014 році.

Ще у грудні 2021 року Герасимов заявляв, що західні та українські ЗМІ брешуть про можливе вторгнення військ РФ в Україну і війна не готується.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися