В окупованих районах Харківської області не вистачає їжі

Як живе Вовчанський район в окупації

В окупованих селищах та селах Вовчанського району не вистачає їжі, ліків та засобів особистої гігієни. Про це розповів староста села Вільча Вовчанського району Микола Лірський.

"На сьогоднішній день відсутнє надходження пенсій через поштові відділення, не можна зняти кошти з банківських карток, не має електроенергії, відсутній  мобільний зв'язок, інтернет, люди повністю не володіють інформацією про Україну. Така ж ситуація у всьому м. Вовчанськ та у селах району. Крім того, в селищі Вільча функціонує пансіонат для людей похилого віку, близько 100 чол., серед них 60, які не мають змогу самостійно пересуватися. За відсутності електроенергії, з 07.04.2022р.  люди не мають змогу приготувати їжу, (готують на дровах на вулиці), відсутня гаряча та холодна вода (тимчасово постачанням займається Вільчанський комбінат, воду на тракторі розвозять по домівках та в пансіонат)", - розповів Микола.

За словами Миколи, зараз весь Вовчанський район відрізаний від України і, отже, від постачання річкою Сіверський донець. Військові РФ примусово забирають учасників АТО, працівників поліції України та мисливців. У людей відбирають зброю, автомобілі та техніку. Староста попросив українську владу терміново організувати "зелений" коридор для мешканців Вовчанського району.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев зазначив, що зараз усі війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ.

Арестович заявляє, що Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєвєродонецька чи Лисичанська.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися