Шахраї розводять харків'ян на гроші: Небезпечні посилання

В Україні шахраї продовжують розводити людей на гроші

В Україні війна активізувала шахраїв, і вони почали вигадувати нові варіанти розлучень. Про одну таку схему розповіла уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.

"Увага!  Попереджаю про можливі шахрайські дії під виглядом повідомлень начебто від ПриватБанку та Ощадбанку. Під час здійснення парламентського контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних виявлено факти направлення повідомлень начебто від ПриватБанку та Ощадбанку з електронних адрес [email protected], [email protected], [email protected]. У повідомленнях зловмисники рекомендують перейти за наданим посиланням, щоб оновити свої рахунки або переглянути деталі платежу. Щоб не стати жертвою шахраїв та зберегти свої кошти й персональні дані наполегливо закликаю уважно ставитись до отриманих повідомлень в умовах війни. У разі їх надходження – не відкривайте підозрілі посилання та не завантажуйте вкладені файли.", - написала Денисова.

При порушенні персональних даних мешканцям рекомендують звертатися на гарячу лінію Уповноваженого 0-800-50-17-20 (безплатно, цілодобово).

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися