На Харківщині священнослужитель виправдовував вторгнення РФ до України

Служитель храму підтримав вторгнення РФ до України

Під Харковом у Дергачівському районі служитель храму, який раніше був у підпорядкуванні московському патріархату, у себе в соцмережах виправдовував військову агресію Росії проти України. Про це розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Прокуратура продовжує шукати людей, котрі публічно виправдовують військову агресію Росії проти України.

Контекст:

Папа Римський Франциск обрушився з критикою на президента РФ Володимира Путіна за розв'язання "жорсткої війни" в Україні. У своїй суботній промові на Мальті він не назвав його ім'я, але відсилання було очевидним.

Російська православна церква підтримує війну, яку розв'язала Росія. Щоправда, там її називають "приєднанням" та "боротьбою з фашизмом". Російський піп прямо заявив, що після України російська агресія може бути спрямована проти Грузії, Молдови, Казахстану та країн Балтії.

До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися