Під Ізюмом російські окупанти встановили переправу через Сіверський Донець, – Генштаб

В Ізюмському районі Харківської області російські окупанти облаштували понтонну переправу через річку Сіверський Донець

В Ізюмському районі Харківської області російські окупанти облаштували понтонну переправу через річку Сіверський Донець. Про це стало відомо зі зведення, яке опублікувала прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України у соціальних мережах.

Відомо, що в районі Ізюму російські нацисти продовжують наступ по лінії Ізюм-Барвенкове, а також Ізюм-Слов'янськ. Для цього, щоб покращити транспортну логістику, противник навів понтонний міст через річку Сіверський Донець.

Також на Слобожанському напрямку продовжуються обстріли Харкова, у тимчасово окупованих населених пунктах посилюється гуманітарна та економічна криза. На території Білгородської області триває зосередження резервів.

Місцева влада разом із волонтерами продовжує евакуювати місцевих жителів — лише 2 травня було вивезено понад 200 людей, незважаючи на мінометні обстріли.

Нагадаємо, що радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович заявляє, що Росія не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Росія 24 лютого 2022 близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по всій Україні. Після цього ворожі військові розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ карає своїх громадян, які виступають проти війни. При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомбять мирні міста, а якщо й бомбять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися