У Харкові відновили найкрасивіший пам'ятник

Харків'яни відновили пам'ятник Леоніду Бикову

У харківському саду Шевченка відновили пам'ятник акторові, режисерові та сценаристу Леоніду Бикову, який ще до війни пошкодили вандали. Реконструював Бикова близько трьох місяців заслужений художник України, почесний громадянин Харкова та автор пам'ятника Катіб Мамедов. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Я радий, що ми, під час війни, вважай, заново відкрили пам'ятник Бикову. У фільмі "У бій ідуть лише старий" є сцена, де льотчики обговорюють бій, і герой Бикова запитує інших, як вони не помітили, що літали над Україною, адже там і повітря інше, і небо голубіше, і трава зеленіша. Дуже символічно звучить сьогодні, і хочеться, щоб це стало стимулом для наших захисників", - сказав Ігор Терехов.

Пам'ятник зображує кіногероя Бикова, що сидить на камені, капітана Титаренка з фільму "У бій йдуть одні старі". Поруч із ним – коник. Так скульптор зобразив ще одного кіноперсонажу – лейтенанта Александрова на прізвисько Кузнечик.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися