Повертатися в Циркуни поки не варто, проводиться розмінування, – Синегубов

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов заявив, що повертатися до звільненого селища Циркуни під Харковом поки що не варто

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов заявив, що повертатися до звільненого селища Циркуни під Харковом поки що не варто, бо там сьогодні небезпечно. Про це стало відомо з повідомлення, яке він опублікував у соціальних мережах.

За його словами, з перших днів масштабної агресії росії Циркуни були під окупацією, а тому у селищі багато зруйнованих будинків та вулиць. Мешканці селища зустрічали Збройні сили України зі сльозами. Синегубов заявив, що у населеному пункті працюють правоохоронні органи, які фіксують злочини окупантів, підрозділи піротехніків проводять розмінування території, а тому він закликав бути всіх вкрай обережними та не повертатися до Циркунів, бо там ще небезпечно. При дозволі військових місцева влада розпочне відновлення інфраструктури.

Нагадаємо, що радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович заявляє, що Росія не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста триває для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Росія 24 лютого 2022 близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по всій Україні. Після цього ворожі військові розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ карає своїх громадян, які виступають проти війни. При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомбять мирні міста, а якщо й бомбять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися