У Харківській області закінчився бензин

На Харківщині фіксують складну ситуацію із бензином

У Первомайському закінчився бензин та дизельне паливо. Наразі жителі можуть заправлятися лише газом. Про це розповів голова Первомайської громади Микола Бакшеєв.

"Палива на заправках міста практично немає. Залишився лише газ на кількох заправках. Після робочої зустрічі з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим з'ясувалося, що така ситуація на сьогодні по всій країні, але протягом тижня-двох має стабілізуватися. Шановна громада та гості, наполегливо рекомендую утриматися від пересування автомобілем без зайвої потреби. Подбаймо про стратегічні запаси для критичної інфраструктури міста", - розповів Микола.

Контекст:

Війська РФ знищують нафтобази та заводи з виробництва палива в Україні. Українські військові знаходять дедалі більше способів боротьби з цим, тому у них проблем із паливом швидше за все не буде, але для мирних жителів виникає дефіцит палива на заправках.

За словами Терехова, зараз на автозаправках у Харкові є бензин та дизельне паливо. Більш того, у міста є запаси, якими забезпечують усі комунальні служби. Наразі мерія активно працює над поповненням запасів палива.

Також Терехов зазначив, що комунальні служби зараз перейшли на режим економії. Хоча запас палива є, але з метою жорсткої економії було скорочено виїзди на маршрути сміттєвих та прибиральних машин.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що почалося постачання бензину з Європи, потрібно трохи почекати, щоб український ринок "наситився" паливом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися