Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині на 12 травня

Очільник ХОВА наголосив, що наразі не можна розслаблятися та нехтувати власною безпекою

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів про ситуацію в регіоні станом на 12 травня. Відповідна інформація оприлюднена у його Telegram.

Так, Синєгубов зазначив, що минула доба у Харкові пройшла порівняно тихо, обстрілів самого міста зафіксовано не було. Попри це, від обстрілів страждають населені пункти Харківської області. 

Із реактивних систем залпового вогню російські військові обстріляли селище Мала Данилівка. Вранці 12 травня окупанти завдали рентного удару по Дергачах. На жаль, одна людина загинула, 3 постраждалих.

Очільник ХОВА наголосив, що наразі не можна розслаблятися та нехтувати власною безпекою. Синєгубов закликав жителів регіону не перебувати на вулиці без потреби, а також бути обачними. 

Голова області також зазначив, що робота з відновлення критичної інфраструктури триває. Наприклад, днями було запущено газопостачання в семи селах Борівської громади. Подібні роботи тривають в інших районах міста та населених пунктах регіону, які постраждали внаслідок обстрілів. 

Крім того, продовжують видавати гуманітарну допомогу населенню. За добу було передано 20 тисяч продуктових наборів. 

Нагадаємо, що російські окупанти відвели свої війська від Харкова через значні втрати, а також потужні контрнаступні дії Збройних Сил України. Про це стало відомо з нового звіту, який опублікувало Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки. За даними британців, ЗСУ продовжують атакувати російських окупантів на північ від Харкова, поступово звільняючи міста та села у напрямку державного кордону. Зазначається, що перекидання окупантів на Донбас зробить російські підрозділи в Харківській області вразливішими для ЗСУ. 



Джерело: https://t.me/synegubov/3163
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися