Барвінкове постійно обстрілюють, але ЗСУ стримують противника, – мер міста

Місто Барвінкове на території Харківської області знаходиться під постійними обстрілами супротивника, проте Збройні Сили України стримують тиск російських окупантів.

Місто Барвінкове на території Харківської області знаходиться під постійним обстрілом супротивника, проте Збройні Сили України стримують натиск російських окупантів. Про це стало відомо із повідомлення міського голови Барвінкового Олександра Бало.

За його словами, бійці ЗСУ утримують оборонні рубежі і не дають просунутися російським окупантам, що є найважливішим фактором для міста. Він зазначив, що населений пункт продовжує жити, незважаючи на обстріл з боку російських нацистів, тривають роботи з відновлення електропостачання.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією з метою противника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. З овітник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявляв, що у Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста продовжуватиметься для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися