Під Ізюмом артилерія ЗСУ знищила роту російських окупантів (Фото)

У районі Ізюму Харківської області артилерія Збройних Сил України знищила роту російських окупантів за допомогою західних озброєнь

У районі Ізюму Харківської області артилерія Збройних Сил України знищила роту російських окупантів за допомогою західних озброєнь. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий волонтер Роман Донік на своїх сторінках у соціальних мережах.

За його словами, під Ізюмом українські воїни за допомогою одного пострілу із західної гаубиці одним точковим пострілом знищили склад боєприпасів, внаслідок чого втрати супротивника склали: один танк, сім бойових машин піхоти, а також рота особового складу загиблими та пораненими.

Удар військовими був завдано високоточної американської 155-міліметрової гаубиці М777.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. З овітник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявляв, що у Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста продовжуватиметься для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися