Росія може контратакувати під Харковом, щоб зупинити ЗСУ (Карта)

На території Харківської області на північ від обласного центру російські окупанти можуть провести контратаку, щоб завадити настанню Збройних Сил України до державного кордону

На території Харківської області на північ від обласного центру російські окупанти можуть провести контратаку, щоб завадити настанню Збройних Сил України до державного кордону. Про це стало відомо зі звіту, що його опублікували аналітики американського Інституту вивчення війни.

Відомо, що війська російських нацистів на півночі від Харкова намагаються стримати контрнаступальні дії Збройних Сил України, що відрізняється від їхньої моделі дії при відході з Київської, Чернігівської та Сумської областей, коли вони вийшли на територію Білорусі та Росії повністю.

Аналітики зазначають, що російські війська спробують завдавати артилерійських ударів по ЗСУ або провести контрудар для просування у напрямку Харкова, хоча така спроба, швидше за все, не матиме успіху.

8I4gv1bqYkWt8M0YbB2B76deH.jpg

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією з метою противника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. З овітник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявляв, що у Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста продовжуватиметься для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися