Арестович заявив, що Росія наступає лише під Ізюмом та Сєверодонецьком (Відео)

Радник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти поступово переходять до оборони, крім Ізюмського та Сєвєродонецького напрямів

Радник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що російські окупанти поступово переходять до оборони, крім Ізюмського та Сєвєродонецького напрямів. Про це стало відомо з його коментаря під час інтерв'ю з блогером та адвокатом Марком Фейгіним.

За його словами, на більшості оперативних напрямків російські нацисти поступово починають переходити до оборони, оскільки наступальний потенціал їхніх військ вичерпався. Він зазначив, що перехід до оборони може тривати кілька тижнів, окупанти почали поступово окопуватися на місцях. Арестович підкреслив, що загарбники не переходять до оборони лише за двома напрямками — під Ізюмом у Харківській області та Сєверодонецьком у Луганській області.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. З овітник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявляв, що у Росії не вистачить сил, щоб взяти Харків, а обстріл міста продовжуватиметься для відволікання уваги. Експерти з Conflict Intelligence Team солідарні з ним і додають, що таким чином Росія намагається перекидати колони через Куп'янськ, через Старобільськ у бік Сєверодонецька чи Лисичанська.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися