Зеленський нагородив званням Героя України загиблого льотчика з Харкова (Відео)

Президент України Володимир Зеленський нагородив званням Героя України загиблого льотчика з Харкова Сергія Пархоменка

Президент України Володимир Зеленський нагородив званням Героя України загиблого льотчика з Харкова Сергія Пархоменка, який загинув у боях із російськими окупантами. Про це стало відомо зі звернення, яке опублікувала прес-служба глави держави.

За словами Зеленського, він підписав указ про надання звання Героя України капітанові Сергію Пархоменко, який був командиром авіаційної ланки 299-ї бригади тактичної авіації. Сергій Пархоменко народився у 1997 році, а у 2019 році закінчив Харківський університет імені Кожедуба. За час повномасштабного вторгнення Росії Пархоменко виконав 38 бойових вильотів та знищив понад 20 танків окупантів, понад 50 броньованих машин та безліч ворожого особового складу. Героїчно загинув у районі Гуляйполя Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують.

Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямках противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися