ЗСУ вдалося розблокувати Харків та відігнати окупантів, – Залужний

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що українським воїнам вдалося розблокувати Харків та відігнати супротивника від міста

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що українським воїнам вдалося розблокувати Харків та відігнати супротивника від міста. Про це він повідомив під час засідання Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів та начальників штабів.

За його словами, українське командування розуміло, що перший місяць війни буде переломним, проте ЗСУ вдалося відібрати стратегічну ініціативу у противника, завдати йому величезних втрат і змусити відмовитися від захоплення української столиці. Залужний зазначив, що на сьогодні українські воїни не лише ведуть оборону, але вже провели кілька успішних контрнаступних операцій. Україні вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, також точаться бої на Херсонському напрямку.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують.

Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямках противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися