Під Ізюмом РФ готується до наступу на Слов'янськ, – Генштаб

На Ізюмському напрямку на Харківщині російські окупанти готуються до відновлення наступальних дій у напрямку Слов'янська Донецької області

На Ізюмському напрямку на Харківщині російські окупанти готуються до відновлення наступальних дій у напрямку Слов'янська Донецької області. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Відомо, що противник намагається покращити становище своїх підрозділів у районі Ізюму та відновити наступ на Слов'янськ Донецької області. Також повідомляється, що загарбники продовжують обстрілювати з артилерії, танків, мінометів та реактивних систем залпового вогню населені пункти Долгенько, Курулька, Чепіль, Студенок та Богородичне.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують.

Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямках противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися