Синегубов назвав головні стратегічні напрями у Харківській області

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про стратегічну обстановку в регіоні та назвав головні напрямки в області

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про стратегічну обстановку в регіоні та назвав головні напрямки в області. Про це стало відомо із коментаря чиновника, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, противник атакує там, де бачить слабину в обороні України, а Харків та область є для нього стратегічними цілями. Синегубов нагадав, що російські окупанти перекидають свої війська та техніку через Куп'янськ на Ізюмський напрямок, щоб збільшити атаки на Донбасі. Чиновник зазначив, що у Харківській області загарбники зосередилися на утриманні раніше зайнятих позицій, а під Ізюмом регулярно намагаються атакувати українські позиції, однак зазнають втрат і відходять.

Нагадаємо, що Ізюмський район Харківської області є одним із найгарячіших напрямків, який російські окупанти використали для наступу в район зони Операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день їх задум не увінчався успіхом, українські воїни стримують натиск загарбників та активно контратакують. Російські окупанти продовжують атакувати в районі лінії зіткнення на Донбасі, а також у районі Сєверодонецька та Лисичанська, щоб вийти на межі Луганської області та оточити вищезгадану агломерацію. На Запорізькому та Миколаївському напрямках противник не проводить активних наступальних дій, на цих ділянках йдуть артилерійські дуелі.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну, назвавши цей акт агресії "спеціальною військовою операцією". Однією метою супротивника була саме окупація Харкова, проте ворожі війська так і не змогли досягти успіхів у місті. Сьогодні ЗСУ проводять контрнаступальні дії на півночі від Харкова та поступово женуть супротивника за лінію державного кордону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися