Війська РФ знову обстріляли Харківську область: Куди потрапили

Росія завдала ракетного удару по Харківській області

Війська РФ вночі, 30 травня, завдали ракетного удару по Мерефі. Горів склад, але пожежу швидко загасили. За словами голови Мереф'янської громади Веніаміна Сітова, внаслідок нічного обстрілу ніхто не постраждав.

У соцмережах близько 29 травня 23:30 очевидці публікували відео запуску ракет із російського Білгорода.

"Кілька днів поспіль ми фіксуємо удари по самому місту Харкову, це Київський і Шевченківський район. Так само зазнали обстрілів населені пункти по області. Це Чугуїв та Чугуївський район, Дергачі та Дергачівська громада, Золочів і Золочівська громада", — сказав голова обладміністрації Олег Синєгубов.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій.

Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Найгарячіша точка - це Луганська область. Ворог настає з Попасною в різні боки та хоче оточити українських військових у Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися