Терехов розповів подробиці відновлення Харкова

Як відновлюватимуть Харків

У Харкові планують відбудувати нові мікрорайони та транспортні розв'язки із використанням сучасних технологічних розробок.   Про це заявив мер міста Ігор Терехов 9 червня на засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації міст-власників Призу Європи у Раді Європи.

"Нам необхідно розпочати будівництво нових об’єктів, щоб створити робочі місця. У майбутньому мегаполісі ми створимо індустріальні парки для надходження інвестицій. Харків завжди був самодостатнім містом і таким, я впевнений, буде і після нашої перемоги. Ми залучимо найкращих експертів", — зазначив Ігор Терехов.

Міський голова повідомив, що для розвитку Харкова дуже важлива співпраця з міжнародними організаціями, містами-побратимами та партнерами. Тому зараз міська влада працює над концепцією створення Координаційної ради міст-партнерів для максимально ефективного використання інструменту міжмуніципального співробітництва.

Терехов звернувся до членів Асоціації з проханням підтримати цю ініціативу для стабільності та процвітання європейської спільноти. Мер Харкова подякував представникам країн Європи за політичну підтримку України та надання гуманітарної допомоги українцям, яка допомагає протистояти російській агресії.

Контекст:

У документах, підписаних між прем'єр-міністром Польщі та прем'єр-міністром України, було зазначено, що Польща братиме особливу участь у відновленні Харківської області. Про це розповів голова Канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Двірчик.

Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися