Харків втратив видатну людину: Сумна смерть (ФОТО)

Помер відомий харківський архітектор

Помер відомий харківський архітектор, професор Володимир Йосипович Кравець. Про це розповіли у Харківському національному університеті будівництва та архітектури.

"Видатний Вчитель, який виховав багато поколінь архітекторів та художників. Вчений що створив наукову школу, яка успішно розвивається. Художник театру, графік, аквареліст, який зібрав чудову плеяду майстрів на кафедрі Образотворчого та декоративного мистецтва ХНУБА, яку очолював багато років. Поет, який опублікував кілька збірок своїх творів. Друг, до якого всі ми могли звернутися за порадою та підтримкою. Без Майстра ми втратили частку високих традицій, які зробили школу ХІБІ-ХНУБА яскравим явищем не лише в Україні, а й далеко за її межами. Сьогодні ці традиції живі і продовжуються в його численних учнях та послідовниках. Кожен, хто знав Володимира Йосиповича, безмірно поважав його за професіоналізм, яскравий талант та доброту. Його думки, творчість та ідеї назавжди залишаться у професійному ядрі нашого архітектурного факультету та відобразяться у роботах прийдешніх поколінь талановитих молодих архітекторів", — йдеться у повідомленні.

RUeKeFSy_26MRFuEqPuU3ce7r.jpg

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. Українському війську вдалося звільнити 23 населені пункти області.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися