Що роблять війська РФ навколо Харкова зараз

У Харківській області війська РФ намагаються утримати зайняті позиції

У Харківській області війська РФ намагаються втриматися на поки що зайнятих позиціях і зміцнюватися на них. Про ситуацію в регіоні розповіли у Генштабі ЗС України.

"На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Для сковування дій сил оборони здійснює систематичний вогневий вплив на позиції наших підрозділів. Крім того, ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в неподалік Вірнопілля, Українки, Петрівки, Чепіля та Хрестища. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Мосьпанове. На Слов’янському напрямку противник здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Петрівське, Нова Гусарівка, Курулька, Долина. Намагається закріпитись в населеному пункті Богородичне, бойові дії тривають", - йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

Нагадаємо, війська РФ перекинули резерви на Харківський напрямок і намагаються контратакувати позиції ЗСУ. Про це розповів радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, триває зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. Українському війську вдалося звільнити 23 населені пункти області.

Найбільш запеклі бої на сьогодні точаться у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Найгарячіша точка - це Луганська область. Ворог настає з Попасною в різні боки і хоче оточити українських військових у Сєвєродонецьку. Також ворог уже увійшов до Сєверодонецька. ЗСУ відступили з невигідних позицій та намагаються мінімізувати можливі втрати

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися