Солдат РФ розповів про те, як потрапив у полон під Харковом

Військові РФ знали куди їдуть

Російські військові, які заходили на територію України через Білгородську область та українську Журавлівку Харківської області, ще 19 лютого в Курську дізналися, що наступатимуть на Україну. Чоловік зазначив, що ніхто у це не вірив. Військові до 19 лютого вважали, що просто пройдуть маршем на кордоні. Про це в інтерв'ю блогеру та автору проєкту "Шукай своїх" Володимиру Золкіну розповів полонений лейтенант РФ Іван Глухов з Ульяновської області.

"Ніхто не потребував нашої підтримки, не було таких, які виходили й казали, що хтось притискає їхні права", — розказав Глухов про українців.

Володимир із рештою перебував у Циркунах після 8 березня. Вони розміщувалися в будинках на околицях Циркунів, зайняли недобудований будинок із підвалом, який треба було обставити, щоб було тепліше. Для утеплення російські військові заходили до будинків, що були поряд. Там Володимир побачив гроші та взяв їх. За нього також був золотий злиток.

"Ми перебували у бункері у двох км від Циркунів, вранці нас оточили ЗСУ після обстрілу, пропонували вийти, ми довго не виходили, нас закидували "димами", ми відстрілювалися. Страшно було здатися, у нас в бункері була людина, в якої син в госпіталі працює, казав, що до них привозили кастрованих. Нічого не було, ставлення нормальне. Нас не вчать здаватися, думали, підтримають, до останнього вірили в це. Нас залишили", — згадує полонений.


Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися